По един касов апарат на всеки 10 минути се връзва с НАП

Най-много дискотеки от Благоевград и София с осигурена  онлайн връзка с агенцията

По един касов апарат на всеки десет минути се връзва с НАП. Това сочи статистиката за фискалните устройства с онлайн връзка с приходната агенция.  По последни данни 225 000 касови апарати вече имат осигурена дистанционна връзка с НАП, като само десет дни по-рано 185 000 устройства са подавали  онлайн данни към агенцията.

Данните на НАП сочат също, че общо 620 автомивки от цялата страна са изпълнили законовото изискване, както са направили и 85 сватбени магазина. Благоевград се нарежда на второ място след София по брой на касови апарати на дискотеки с онлайн връзка – 22 устройства. Общият брой на фискалните апарати на дискотеки, свързани с агенцията е 210.

От НАП напомнят, че остават по-малко от 10 дни до изтичането на срока, в който всички притежатели на фискални устройства трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

Всеки търговец може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Източник: nap.bg

 

Топ производители